25 Ekim 2014 Cumartesi

Mehmet Bıldırcın: Haftanın Ardından



Spor Toto Süper Lig’de 4. hafta birbirinden çekişmeli karşılaşmaların ardından tamamlandı. Haftanın en büyük kazananı elbette Bursaspor deplasmanında 3-0 gibi net bir skor ile kazanan Beşiktaş oldu. Beşiktaş ile birlikte Fenerbahçe ve Ç.Rizespor haftanın en karlıları olurken kaybedenler kulübünde başı ise Galatasaray ve Bursaspor çekti. 

Sevinmekle üzülmek arasında kalan ekip ise Galatasaray deplasmanından 1 puan ile dönen Akdeniz temsilcisi Antalyaspor oldu.

Beşiktaş’tan Parlak PerformansSüper Lig’in 4. haftası geride kalırken ligin flaş sürprizini 4 maç üst üste kazanan ve 11 gol atıp kalesinde sadece 2 gol gören Beşiktaş gerçekleştirdi. Flaş sürpriz dememin sebebi elbette FEDA yılının ardından nasıl bir tablo ortaya çıkacağının belirsiz oluşundan kaynaklı. Ortaya çıkan manzarayı da hep birlikte izliyoruz zaten.

Ali Adnan’lı Rizespor Çok Can Yakar4. haftanın ardından bir diğer flaş sürpriz elbette Ali Adnan’lı Ç.Rizespor’un performansı oldu. Rizespor Rıza Çalımbay ile adeta ligin en korkulacak Anadolu ekibi olmuş. Tabi ilerleyen süreç neler gösterir bilemeyiz ama şimdilik en tehlikeli Anadolu ekibi diyebiliriz. Iraklı Ali Adnan’a özel bir bölüm ayırmak lazım. Ali Adnan attığı goller ile ve sergilediği performans ile gerek Süper Lig geleceğinde gerekse kariyer geleceğinde büyük işlere imza atacağının sinyalini verdi. Büyük ihtimalle önümüzdeki sezon Galatasaray’da izleyebiliriz Ali Adnan’ı.

Avrupa’da Olmayan Fener Ligin Tozunu AttıracaktırErsun Yanal’lı  Fenerbahçe ligin ilk haftasında Konyaspor’a şok bir şekilde mağlup olduktan sonra 3 maç üst üste kazandı. Son olarak Kasımpaşa deplasmanında 2 defa geriye düşüp maçı çevirerek kazanan Fenerbahçe, Avrupa’da olmadığı bu sezonda ligin en iddialı ekibi olacaktır.

Herşeye Rağmen En Büyük Favori GalatasarayGalatasaray beklentinin çok altında sonuçlarla lige başladı. 4 haftada 3 beraberlik alan Terim’in ekibi kredisini daha ligin başında fazlasıyla kullanmış oldu. Bu sezon Avrupa’da da başarı hedefleyen Drogbalı, Sneijderli, Buraklı, Selçuklu, Brumalı Galatasaray her şeye rağmen ligin en büyük favorisi. Büyük ihtimalle ilerleyen haftalarda seri galibiyetlere başlayacaklardır.

Bursa Semaları Karabulut DoluBursaspor lige oldukça çalkantılı bir şekilde başladı. Sezon öncesi şampiyon Başkan İbrahim Yazıcı’nın vefatının da etkisi olmuştur bu çalkantıda. Kolay değil bir kulüp büyüğünü aniden kaybetmek. Karaman aşısının tutmaması, Avrupa’ya çok erken veda gibi unsurlar da üst üste gelince Yeşil Beyazlı ekip kendine gelemedi bir türlü. Daum ile bazı şeyler düzelir belki ama taraftarın henüz 2-3 aylık yönetimi istifaya çağırıp durması karabulutların bir süre daha Bursa semalarında uçuşacağını gösteriyor.

Mustafa Akçay FaktörüMustafa Akçaylı Trabzonspor ise 4 haftada 2 yenilgi alarak taraftarını üzdü. Ancak buna rağmen Avrupa’da adeta fırtına gibi esiyorlar. Mustafa Akçay Hoca söz yerindeyse kurt hocadır. Linyitspor ve 1461 Trabzon gibi ortada yokken şaha kalkan takımların baş mimarıydı Mustafa Hoca. Büyük ihtimalle Büyük Trabzonspor camiasını da şaha kaldıracaktır. Avrupa maçlarındaki zafer sarhoşluğuna bağlıyorum ligdeki kayıpları.

Ertuğrul Sağlam İşini BilirErtuğrul Sağlamlı Eskişehirspor çok kaliteli bir ekip. Ertuğrul Hoca ve yönetim hemen hemen aynı anda geldiler. Elbette biraz süre lazım. Ertuğrul Hoca işini bilir ve Eskişehirspor güzel oyununu sonuca da yansıtır. 4 maçta 4 puan için şimdilik fazla üzülmemeli Eskişehirliler.

Antalyaspor’da Herkes Yeni Ama...Antalyaspor lige yeni yönetim, yeni teknik heyet ve hemen hemen yeni bir kadro ile başladı. 4. hafta sonunda biri Galatasaray deplasmanı olmak üzere 3 maçta berabere kaldılar. 1 maçta ise Bursaspor’a mağlup oldular. Baroslu Antalyasporda taşlar yerine oturdukça güzel işlerin olacağını düşünüyorum. Çok başarılı ve fedakar bir yönetim kurdular. Meyvesini elbet yerler.

R. Carlos Aşısı Tutarsa...Roberto Carlos’un kariyerindeki ilk Teknik Adamlık deneyimi Sivasspor’da başladı. Sivasspor şimdilik elde duran bir bomba. Aşı tutarsa R. Carlos markası Sivas’ı uçurur. Ama ilk deneyimin günahı olmaz hesabı aşı tutamaya da bilir. İlerleyen haftalar gösterecek bunu. Sivasspor 4 haftada 2 galibiyet 2 yenilgi aldı. Son hafta Eskişehirspor’u zorlu mücadelenin ardından kendi sahasında 3-2 yendi.

Gakkoş, Karabük ve Akhisar...Elazığspor, Karabükspor ve Akhisarspor da başarılı sayılacak bir şekilde lige başlayanlardan. Ancak lig uzun maraton ve Anadolu ekiplerinin gidişatını şimdiden kestirmek çok zor. Karabükspor kaliteli bir kadroya sahip. Çok can yakacaktır bu sezon. Bu üç ekipten Elazığspor 4., Karabükspor 5. ve Akhisarspor 6. sırada yer alıyor.

Gaziantep’te Şehir İsyandaGaziantepspor’da 4. hafta sonunda ligin dibine demir atmış durumda. 1 puana sahip olan G.Antepspor 4 haftada 3 yenilgi aldı ve şehirde çatlak sesler geçen sezon olduğu gibi bu sezon da devam ediyor. Takıma sahip çıkılmadığı taraftar tarafından veryansın edilirken Başkan İbrahim Kızıl’ın son 1.5 sezondur olduğu gibi bu sezonun başında da istifa etmesini isteyen büyük bir çoğunluk var şehirde.


Evet henüz 4. haftadayız ve lig çok uzun bir maraton. Şimdiden ne olacağını kestirmek için büyük kahin olmak gerekir ama bu sezon can yakacak takımları şimdiden tahmin edebiliyorum. Bu sezon Ç.Rizespor’a, Karabükspor’a, Kaımpaşa’ya ve toparlanmış bir Antalyaspor’a dikkat etmek gerekir. Bursa, Eskişehirspor, Kayserispor ve Trabzonspor da zirveyi zorlayan ekipler olur.